Una projecció del PDU Gran Via. Foto: Generalitat

El Pla Director Urbanístic que preveu transformar la zona que travessa la part descoberta de la Granvia no s’atura. Malgrat que la comissió de Territori del Parlament de Catalunya hagi aprovat una resolució que insta a paralitzar cautelarment aquest pla, tan la Generalitat com el govern municipal han descartat de totes totes que el projecte es congeli.

Durant la visita que Josep Rull va realitzar a l’estació de Provençana de la L10 del metro, el conseller va afirmar que l’actuació “és difícilment reversible, però sí que va obrir la porta a “reorientar” el pla en “determinats aspectes”, possibilitant que parts del projecte puguin canviar.

El PDU inclou la creació del parc de Can Trabal –que seria el més gran de l’àrea metropolitana–, el cobriment parcial del tronc central de la Granvia, la construcció de calçades laterals urbanes i l’impuls d’un pol de recerca biomèdica. El govern municipal, per la seva banda, ha assenyalat que la resolució del Parlament “no interfereix en el projecte”.

L’OPOSICIÓ S’ORGANITZA
Diversos partits i moviments veïnals han vist en la resolució del Parlament una escletxa per intentar aturar el pla. ERC ha obert la porta a presentar un recurs contenciós-administratiu si el PDU “no arriba a un consens”. Per la seva banda, la Plataforma No Més Blocs ha reiterat que “és molt necessari que la societat civil de la ciutat” visibilitzi l’oposició al planejament urbanístic, i ha tornat a destacar que el pla “ha demostrat no gaudir de consens”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram