La Comissió de Territori del Parlament va aprovar una proposició de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) i la CUP per aturar el Pla Director Urbanístic (PDU) Gran Via – Llobregat “davant la manca de consens popular i polític”, segons resa la moció. Per aquesta raó, proposen “obrir un procés participatiu amb la ciutadania de l’Hospitalet per tal de consensuar el desenvolupament urbanístic i finalitat d’usos d’un territori que representa entre el 8 i el 10% del total de la superfície del municipi”.

La proposta va tirar endavant amb els vots favorables dels dos partits que la presentaven, ERC i Ciutadans, i el vot en contra dels diputats convergents de Junts pel Sí i PSC. El PP es va abstenir.

Des de l’agrupació local de Cs han celebrat l’aprovació de la proposta que insta a aturar el PDU, tot i que hi veuen “falta de coherència” per part de la CUP i ERC, els quals van votar en contra d’una proposta que la formació taronja va portar el dia abans a la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, la qual reclamava elaborar un estudi de viabilitat i sostenibilitat del pla urbanístic que pretén soterrar la Gran Via al seu pas per la ciutat.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC ha rebut positivament l’aprovació de la proposta per aturar el PDU, el qual consideren que no té el consens popular i polític suficient, i han tornat a reclamar a l’alcaldessa Marín i al conseller de Territori, Josep Rull, la creació d’una taula de diàleg amb veïns i entitats “per fer un nou PDU”.

Des de Canviem també s’ha aplaudit l’aprovació de la proposta, assegurant que “és un pas endavant en la defensa de Can Trabal”, l’última zona agrícola de la ciutat que els opositors al PDU consideren que es veurà afectada pel pla.

Fonts de No Més Blocs asseguren que aquesta votació “deslegitima i posa a la palestra” un pla que, en principi, no es veurà gaire afectat per la decisió del Parlament. De fet, el 5 de maig el Consorci per a la Reforma de la Granvia –format per l’Ajuntament i la Generalitat– va aprovar el pla d’actuació per començar a executar el projecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram