Uns pisos turístics de la Torrassa que han generat queixes. Foto: Cristian López

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat una moratòria per als pisos turístics, albergs de joventut, hostals i pensions a la ciutat, però no afectarà a hotels i apartaments turístics –edificis sencers destinars a allotjar visitants–.

“El turisme no és un problema”, explica a Línia l’H l’alcaldessa, Núria Marín, tot i que creu que són justament els habitatges d’ús turístic els que “poden generar conflictes veïnals”, com de fet ja està passant, tal com va explicar aquesta publicació el mes de gener.

Un mes abans, al desembre, el Ple va debatre una moció d’ERC que demanava justament una moratòria dels pisos turístics a la ciutat, davant les queixes veïnals. Aleshores, el govern municipal va votar en contra adduint que no hi havia una justificació “molt clara” per impulsar la suspensió de llicències.

El portaveu republicà, Antoni Garcia, qui va defensar la moció reclamant una moratòria, es mostra “satisfet” que el PSC “hagi rectificat i el govern finalment reculli la nostra proposta”.

“CONTROLAR I REGULAR”
L’objectiu de la suspensió és “controlar i regular la implantació d’aquests tipus d’allotjaments en edificis d’habitatges, ja que el consistori ha detectat un increment durant els últims mesos de sol·licituds per implantar-ne de nous a la ciutat. Una realitat que respon a la pressió que el govern d’Ada Colau està sotmeten a aquests pisos a Barcelona i que fa que el fenomen s’expandeixi a l’àrea metropolitana.

A partir d’ara, l’Ajuntament farà un estudi per determinar els característiques que han de tenir aquests habitatges perquè siguin compatibles amb l’entorn.

Respecte a la regulació, Garcia reclama que cal que es faci “amb consens i amb la participació de tots els implicats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram