Col·locació de la primera pedra de l’hotel d’easyHotel. Foto: Ajuntament

”Tot el que és bo i no vol Barcelona intentem que es quedi a l’Hospitalet”. Tota una declaració d’intencions que l’alcaldessa, Núria Marín, va fer a la darrera entrevista amb Línia l’H i que, des que Ada Colau és alcaldessa de Barcelona, ha posat en pràctica.

Des de la pista de gel dels comerciants, que el govern de Colau va rebutjar i que ha acabat a la Farga, fins als hotels, l’Hospitalet està aprofitant totes les oportunitats que surten. I el cas dels hotels n’és un bon exemple.

De fet, el passat dia 9 de març, es va col·locar la primera pedra del futur hotel que el grup britànic easyHotel instal·larà a tot l’Estat espanyol. Ho farà a la Granvia, entre els carrers Modern i de Bacardí.

L’establiment comptarà amb 204 habitacions, a més de zones comunes, jardí interior, terrassa solàrium i aparcament subterrani. Segons assegura el consistori, l’edifici “es presenta com a element unificador entre la trama urbana amb una única façana”. El projecte està signat pels arquitectes Franco Corada i Virginia Figueras, de l’estudi d’arquitectes Corada-Figueras.

L’empresa britànica ha valorat “la proximitat de la Granvia i l’entorn de la plaça Europa amb l’Aeroport, destaquen des de l’Ajuntament. Un projecte que “connecta amb l’entorn, un dels centres econòmics més importants de Catalunya i Espanya”, va assegurar Marín durant l’acte de presentació de l’hotel.

L’H, CENTRE DE NEGOCIS?
Aquesta inauguració de les obres s’emmarca en la voluntat del govern municipal de promocionar la ciutat com un centre de turisme de negocis. “Ara, fa només una setmana, els hotels de la ciutat tenien el rètol de complet arran de la celebració del Mobile World Congress”, recorda Marín, que també va anunciar que la ciutat “té el planejament aprovat i els terrenys per acollir noves promociones” per fer hotels. “Actualment estem en converses amb promotors i cadenes hoteleres per tancar altres projectes a la ciutat, ja que són centres generadors d’oportunitats, de llocs de treball i de riquesa”, va afegir l’alcaldessa. En aquest sentit, segons dades municipals publicades fa uns mesos, el consistori preveu la construcció de nou establiments hotelers, amb un total de 1.602 habitacions, els quals s’instal·laran a la City Metropolitana, a Can Rigal i al Districte Econòmic.

Però a banda, la ciutat estudia acollir 11 hotels més a altres parts de la ciutat, el que suposarien 1.864 habitacions més. En aquest cas, els hotels podrien fer-se a l’àmbit del PDU Granvia, a la carretera del Mig i també a Can Rigal i al Districte Econòmic. I és que el juliol de l’any passat, l’Ajuntament va assegurar que “l’ampliació de l’oferta hotelera és una de les actuacions estratègiques que va establir el procés participatiu L’H on. El document sortint del procés establia que els hotels són “actius de centralitat metropolitana i elements clau per seguir propiciant el creixement del turisme de negocis, de les manifestacions gastronòmiques i de les activitats culturals i comercials”.

Ha plogut molt d’ençà de l’arribada del primer hotel a la ciutat, l’any 2001. Setze anys després la xifra ha crescut a 15 –16 quan obri el d’easyHotel–, i sembla que, en pocs anys, pujarà fins als 36, segons les previsions que fa l’Ajuntament.

Una política que, de moment, ha topat amb les reticències d’alguns col·lectius veïnals, com ara la plataforma No Més Blocs, i diversos partits de l’oposició, que veuen com una de les ciutats més denses d’Europa aposta per construir encara més edificis. El temps dirà si és una opció encertada o no.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram