El Catòlic es va omplir per sentir les explicacions de Mas. Foto: Línia

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, va tirar pilotes fora a l’Hospitalet sobre les acusacions que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer al judici pel desfalc del Palau de la Música, les quals apuntaven a un presumpte finançament irregular de l’antiga Convergència. “Són pura invenció, pura mentida”, va etzibar Mas abans d’entrar al Catòlic a fer una conferència sobre l’organització d’una hipotètica República Catalana. A més, l’expresident va reiterar la seva “plena confiança” en l’extresorer de CDC, Daniel Osàcar, després que tant Millet com Montull l’acusessin de desplaçar-se al Palau de la Música a cobrar les suposades comissions irregulars al partit.

Durant l’acte, organitzat per Òmnium Cultural, Mas va parlar sobre diferents aspectes relacionats amb la composició de la República Catalana i va respondre preguntes del públic. Tot i la rellevància de l’acte –el primer on compareixia Mas després de les acusacions de Millet i Montull–, només va haver de respondre dues preguntes relacionades amb la transparència i la corrupció. La primera li va fer la regidora de Canviem, Júlia Carballeira, que va interpelar Mas sobre la transparència en un Estat català.

En aquesta ocasió, Mas va reconèixer que la situació “no és agradable”, tot i que va posar en entredit la “credibilitat” de dues persones que “són qui són” –referint-se a Millet i Montull– i que han reconegut que han comès un delicte. “Com a mínim, escoltem l’altra part”, va concloure. Una resposta que no va agradar un veí, que va comparar l’actitud de Mas amb la del president espanyol, Mariano Rajoy. Immediatament, bona part del públic va mostrar el seu desacord amb la intervenció del veí i Mas va contestar que “Rajoy no ha anat mai al Congrés a donar la cara”, mentre que ell “sí que ho farà”.

A banda d’aquesta qüestió, Mas va afirmar, entre altres, que Catalunya “ha de ser la Dinamarca de la Mediterrània” i que el castellà hauria de tenir una presència “important” en una República Catalana. “Això és la Catalunya real”, va argumentar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram