Imatge del vaixell Astral que ajuda els refugiats. Foto: Salvados

Astral és el nom d’un veler que intercepta i rescata persones que viatgen per mar en condicions extremes tot fugint de la guerra i de la pobresa dels seus llocs d’origen. El documental que explica el periple d’aquest vaixell al llarg del Mediterrani s’ha pogut veure a desenes de cinemes de tot l’estat, i ara s’ha presentat al Torre Barrina. Astral ha estat realitzat per l’equip del programa de televisió Salvados que dirigeix el periodista cornellanenc Jordi Évole.
A la presentació del dia 13 hi va assistir el capità de l’embarcació, Andreu Rul·lan, que va explicar el dia a dia del vaixell i de la trajectòria de l’ONG Proactiva Open Arms, que realitza aquesta missió solidària al Mediterrani.

En el documental es pot veure com és el dia a dia dels voluntaris, i com recullen a centenars de persones que agafen embarcacions molt precàries per intentar creuar el Mediterrani des de Líbia per arribar a l’illa de Lampedusa (Itàlia). El film denuncia la política migratòria europea, la incessant presència de màfies de tràfic de persones al Magreb, i la manca de recursos de les ONG que intenten posar-hi remei, com és Proactiva Open Arms. El programa va ser emès per La Sexta fa uns mesos amb molt bon èxit d’audiència.

NOUS CURSOS I TALLERS
Torre Barrina també ha fet pública la seva nova oferta de cursos i tallers per aquest primer trimestre de l’any. Hi destaquen els tallers de ràdio i televisió, de fotocreació, i els cursos pràctics d’anglès i lifestreaming. A més, les persones que vulguin conèixer l’equipament i les seves activitats, ho podran fer de manera lúdica jugant a “Pokémon Go”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram