Detall de la façana de l’edifici, que anirà a terra. Foto: Irineu Castillo

L’històric immoble del carrer Baró de Maldà té els dies comptats. Si ja el 2015 es va enderrocar part del sostre i la part posterior de l’edifici, ja que el propietari va al·legar que tenia problemes estructurals, ara l’Associació Perseu afirma que la intenció real és construir-hi pisos d’alta gamma.

El Coro es va començar a construir l’any 1925 a iniciativa de la Societat Coral La Campestre, una entitat que necessitava una seu social. Tal com explica al seu bloc Ireneu Castillo, president de Perseu, va ser construït en estil Noucentista popularista. Estava format per una àmplia cafeteria situada a l’entrada del local, seguida de les dependències a on vivia la família que regentava el bar de l’associació.

Un cop traspassada aquesta zona, es donava accés a un teatre amb un escenari que era on feien els assajos i els concerts de la coral o d’altres agrupacions de l’Hospitalet que trobaven en aquest espai social un lloc per als seus assajos.

A més, l’edifici també va jugar un paper important durant l’etapa republicana i la guerra civil, ja que va acollir reunions de la CNT, per on van passar personatges mítics com el guerriller hospitalenc Quico Sabater i la seva companya, Leonor Castells.

“És una obsessió patrimonicida que ha envaït constant i reiteradament aquesta ciutat”, afirma Castillo, que demana que es conservi l’edifici, es restauri i es preservi la seva memòria.

El Ple va aprovar una moció de CiU, a la qual es remet el govern local, per tal de conservar “el màxim d’elements característics de l’edifici”, i que s’hi instal·li una placa “al nou edifici que es construirà”, tot assumint que no hi ha res a fer i El Coro anirà a terra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram