La ciutat tornarà a demostrar el seu altruisme amb la tercera Setmana de la Solidaritat, que se celebra entre el 14 i el 23 d’octubre. Durant aquests dies, els hospitalencs col·laboraran plegats per ajudar als seus veïns en situació de vulnerabilitat.

L’edició d’enguany, però, es dedicarà a la recollida de diners i no aliments, com en les dues anteriors. La raó és que la Unió Europea ha recuperat el programa de bancs d’aliments. “Això ho tenim cobert”, explica a aquesta publicació Dolores Ruiz, presidenta de la Creu Roja local que, juntament amb l’Espai de Ciutadania, impulsen la setmana.

Els diners recaptats es convertiran en unes targetes de compra que es repartiran entre les famílies en situació de risc. Un canvi que també respon a la voluntat de “preservar la dignitat” de les famílies que recorren a un banc d’aliments. “No és el mateix fer cua que anar a comprar el que faci falta”, assegura Ruiz.

Els organitzadors han repartit 265 guardioles per tota la ciutat amb el lema ‘Omple la guardiola’. Per altra banda, a 54 escoles es faran petits recaptes de productes com ara formatge, llet o tonyina. L’any passat la Setmana de la Solidaritat va funcionar amb un híbrid de recollida d’aliments i diners, i es van recaptar prop de 40 tones de menjar i uns 14.000 euros. Enguany els impulsors no es marquen cap objectiu. “Tota ajuda serà benvinguda”, afirma Ruiz.

Els actes previs a l’esdeveniment van arrencar amb el concert de cadena Dial Lo mejor de aquí y de allí, que va congregar el 30 de setembre a la Farga artistes com Sergio Dalma, Morat, Hueco, Fangoria, Bustamante o Melendi, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram