Dijous passat la PAH va emetre un comunicat on denunciava “vulneració de drets humans” per part dels Mossos durant el desallotjament d’una família amb menors el passat dissabte dia 8 al carrer Holanda. La plataforma acusa la policia de “mala praxi”, la qual “ha acabat deixant al carrer una família amb dos menors”.

Els fets van tenir lloc durant el vespre del dia 8, quan la policia va rebre un avís d’ocupació d’un pis del número 55 del carrer Holanda. La PAH assegura que la família havia llogat aquest immoble el dia d’abans, previ pagament de 500 euros, per tal de signar un contracte de tres mesos. Però des dels Mossos ofereixen una versió diferent. Segons expliquen a aquesta publicació, la família “va forçar el marc de la porta per ocupar el pis”, una acció tipificada com un delicte de danys. El cos també explica que la propietària del pis va denunciar l’ocupació aquell migdia.

Les versions sobre què va passar aquella tarda també varien. La PAH afirma que els Mossos van tirar la porta a terra a puntades i que es van dur detinguts un membre seu i el pare de família “de manera violenta” i amb “abús de poder”. Els Mossos, per la seva banda, asseguren que van convidar la família a abandonar l’immoble, la qual s’hi va negar. Sobre les detencions, la policia destaca que el pare va ser detingut per danys, resistència i ocupació, mentre que un membre de la PAH present va ser arrestat per atemptat contra l’autoritat, sense precisar, però, què va fer exactament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram