El consistori considera positiva la situació actual a la ciutat. Foto: Arxiu

L’Ajuntament prepara un pla de prevenció de la radicalització i dels extremismes, una iniciativa que forma part de la segona fase del projecte europeu LIAISE –Local Institutions Against Extremism o Institucions Locals contra l’Extremisme–, del Fòrum Europeu per a la Seguretat, que va arrencar el maig passat.

El tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, José María Mompel, explica a Línia l’H que aquesta iniciativa no té un caràcter “policial”, sinó més aviat “social”. De fet, el pla establirà uns protocols orientats a la detecció, per part de diferents professionals com ara educadors, professors o treballadors socials, de persones o col·lectius en risc de caure en una deriva radical. Mompel explica que la iniciativa està adreçada a detectar “tot tipus de radicalisme”, des de l’islamista fins a moviments d’extrema dreta o xenòfobs.

Preguntat sobre la situació actual a la ciutat, Mompel assegura que la primera diagnosi ha estat “bona”, però que tot i així “cal fer prevenció” i sobretot “treballar amb els joves”, un col·lectiu de risc.

L’Ajuntament forma part del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana, un espai per compartir coneixements, metodologies i pràctiques que volen incidir en les polítiques de seguretat. En formen part altres grans ciutats del continent com ara París –França–, Düsseldorf –Alemanya–, Malmö –Suècia–, Reggio Emilia –Itàlia–, Setubal –Portugal– o Tolosa –França–.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram