Polèmica gegant. La recta final de la Festa Major de la Florida va deixar una de les imatges de l’any: l’alcaldessa, Núria Marín, a sota de la seva geganta, feta pels Capgrossos de la Florida. Aquell mateix dia, Marín va penjar un vídeo amb la seva geganta i d’altres “inspirats en el caràcter lluitador de la ciutat”.

Poques hores després de la presentació de la geganta i que les xarxes socials bullissin amb la notícia, Canviem, ERC i C’s van respondre titllant el fet de “culte al personalisme” i demanant explicacions al consistori. Republicans i taronges van anar més enllà i van exigir saber si la geganta va ser pagada amb diners públics. I és que l’entitat, segons dades municipals públiques, va rebre l’any passat una subvenció de 400 euros. Uns diners que, segons Imma Martos, presidenta dels Capgrossos, “no arriben ni per fer un gegant”. Martos explica que els seus ninots els fan possible “les quotes dels socis” i que Marín no és la primera líder que té gegant. “En tenim de tots els colors polítics”, afegeix, recordant que n’han fet de Joan Saura –exregidor–, dels exalcaldes Celestino Corbacho i J. Ignacio Pujana i de líders veïnals com Ana Díaz.

Des del consistori, per la seva banda, diuen que van acceptar la proposta dels capgrossos “davant la insistència de l’entitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram