Exterior del poliesportiu. Foto: Sergio Manzano

L’antic cap financer de l’AE Bellsport, Esteban Obes, ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó per haver falsificat documentació mercantil del poliesportiu Sergio Manzano.

Així ho ha sencenciat el Jutjat Penal número 14, el qual a més l’ha inhabilitat per a l’exercici del sufragi passiu durant el temps de la condemna. Obes també haurà de pagar sis euros al dia durant nou mesos i haurà de respondre a la responsabilitat civil subsidiària que es determini un cop s’executi la sentència. També haurà de fer-se càrrec dels costos processals.

L’AE Bellsport ha rebut amb satisfacció la condemna i fa uns dies va emetre un comunicat dient que “l’entitat, la seva junta directiva i gerència resten lliures de culpabilitat”. “Desitgem poder recuperar la credibilitat en el treball que hem estat realitzant durant els més de 30 anys d’existència”, afegeixen.

Les irregularitats en la gestió del Sergio Manzano es van descobrir fa aproximadament dos anys. Aleshores es van detectar que algunes factures no concordaven i que s’havien fet transferències irregulars, falsificacions de documents i hi havia deutes amb Hisenda i la Seguretat Social. Davant d’això, l’AE Bellsport va denunciar Obes. Segons un informe de la Intervenció General municipal, les desviacions pressupostàries acumulades podrien superar els 100.000 euros.

UN NOU ESTUDI DE VIABILITAT
Tot i l’escàndol, l’entitat ha seguit gestionant el poliesportiu però ha estat sotmesa a un pla de viabilitat per garantir els serveis. De tota manera, el Ple del mes de gener va acordar que es fes un nou estudi de viabilitat de la gestió del Sergio Manzano.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram