Dolores Agenjo a un acte de d’Espanya i Catalans. Foto: @PastorRodri

Dolores Agenjo, exdirectora de l’institut Pedraforca que no va voler obrir el centre educatiu durant el procés participatiu del 9N, assegura que va rebre “pressions” per part d’Ensenyament. Agenjo va declarar com a testimoni fa uns dies davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel cas 9N i va dir que va rebre diverses trucades els dies anteriors a la celebració de la votació. Segons Agenjo, va demanar una ordre per obrir el centre per escrit que no va rebre mai. Per aquest motiu, diu, va decidir no obrir-lo.

L’exdirectora del Pedraforca, ara jubilada, va dir també que a l’octubre Ensenyament els va donar ordres perquè nomenessin voluntaris entre els docents. Davant d’això, Agenjo es va sentir “pressionada” per les indicacions que va rebre en aquesta reunió i va témer conseqüències negatives en la seva carrera.

El testimoni de Dolores Agenjo ha estat qüestionat públicament perquè es va presentar a la llista de Ciutadans a les darreres eleccions autonòmiques. Un partit obertament contrari a aquell procés participatiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram