bombon-1

La galeria Bombon Projects és una de les participants de l’edició d’enguany. Foto: Marc Llibre (Art Nou)

Els records, els orígens, la migració i els fenòmens naturals són alguns dels temes recurrents de les exposicions de la 13a edició d’Art Nou. Un any més, el certamen desplega en una trentena d’espais de Barcelona i l’Hospitalet una àmplia programació per crear ponts entre creadors menors de trenta-cinc anys, el mercat de l’art i galeries i espais expositius, com L21 Barcelona, Ana Mas Projects, àngels barcelona o Bombon Projects, entre d’altres.

Clàudia Elies, directora del festival, explica a Cultura B que, per copsar millor l’essència d’Art Nou, el públic pot apuntar-se a les rutes guiades que fan en diverses exposicions amb l’acompanyament d’artistes o comissaris. Les inscripcions es fan a través dels formularis que trobareu al web i a les xarxes. Aquest dijous 18 de juliol, per exemple, es pot assistir a la ruta que comença amb la visita de les galeries de Gràcia i que acaba amb les de l’Eixample. El dia 23 també hi ha programada una ruta pels espais de l’Hospitalet.

“Fem les guies també per fer pedagogia sobre les galeries, és a dir, promocionar-les com a espais culturals”, explica Elies. Per continuar generant debat i apropar l’obra dels artistes joves al públic, el festival també ofereix inauguracions, converses amb artistes, performances i projeccions.

sielo

Espai cultural de l’Hospitalet El Sielo. Foto: Marc Llibre (Art Nou)

Preguntada per les novetats d’enguany, la directora celebra haver posat en marxa les anomenades Jornades Professionals de Presentació de Col·lectius i Projectes Emergents. Amb la col·laboració del MACBA i l’ICEC, aquesta trobada que es va celebrar a l’Auditori Convent del MACBA el passat 25 de juny va permetre que diferents artistes inclosos en el festival expliquessin els seus projectes davant de públics professionals per crear sinergies i possibles col·laboracions, ja que com explica la directora, volen que aquests joves “no quedin amagats dins el circuit artístic”.

Elies també posa en relleu haver col·laborat en el marc del Manifesta 15 –la biennal nòmada d’art contemporani que se celebrarà a Barcelona i l’àrea metropolitana entre el setembre i el novembre– amb una prova pilot que agrupa joves dels centres catalans que tenen graus universitaris d’art: la Universitat de Barcelona, l’Escola Massana i BAU (Centre Universitari d’Arts i Disseny). L’objectiu és arribar a organitzar el curs 2024- 2025 una mostra pública dels Treballs Finals de Grau de l’alumnat d’aquests centres en el marc d’Art Nou. La prova continuarà en el Manifesta 15 i es desenvoluparà en el futur per poder “caçar talents”, com assenyala la directora.

A part d’aquestes innovacions, el festival manté els seus tres premis habituals, que s’atorgaran al final del festival: el Premi Art Nou amb una dotació econòmica de 2.000 euros que premiarà un artista per exposar la seva obra a La Capella, el Premi Art-o-Rama per participar a la Fira de Art-o-Rama Marsella 2025 i el Premi Hotel Wittmore amb una dotació econòmica de 700 euros per a tres artistes en concepte d’exposició.

raccon

Exterior de l’espai expositiu Raccoon projects. Foto: Marc Llibre (Art Nou)

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram