Acadèmia Cultura

Edifici de l’antiga Acadèmia Cultura, que ara està a la venda. Foto: Línia L’H

“Ens hem assabentat que l’edifici de l’Acadèmia Cultura està en venda, i temem que s’hi facin apartaments turístics. Necessitem que hi hagi una moratòria de llicències d’apartaments, pisos turístics i hostals no tan sols al barri sinó a tota la ciutat”, demana en un comunicat la Coordinadora d’Ampas Endavant de Collblanc-la Torrassa, davant la notícia de la venda del bloc de l’antiga escola, publicada a Línia L’H el passat 21 de juny.

En aquesta peça s’informava que al portal immobiliari Idealista hi havia publicat un anunci amb la venda de l’esmentat edifici per 1,1 milions d’euros. Al mateix portal web s’indicava que és un “edifici per a demolir” i sense inquilins, que es pot reformar per fer-hi entre vuit i 10 habitatges, ja que té els usos permesos d’habitatge plurifamiliar i apartaments.

A més del veïnat, la notícia també ha indignat els grups de l’oposició municipal. En concret, Esquerra Republicana lamenta que l’Arquebisbat, propietari de la finca, es desfaci d’un immoble amb tanta història i demana a l’Ajuntament que negociï i acordi l’adquisició de l’Acadèmia Cultura per fer-hi un equipament per als veïns.

L’escola que hi havia en aquest immoble va estar a punt de ser tancada l’abril del 2022 després d’un estira-i-arronsa entre les famílies, l’Arquebisbat de Barcelona i el consistori, i finalment va seguir com a centre públic Maria Miret, ubicat actualment en barracons.

L’antic edifici de l’Acadèmia Cultura, a la venda per 1,1 milions d’euros
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram