Horts Parc Pont de Matacavalls

Els horts urbans seran gestionats per entitats socials. Foto: Arxiu

Segons informa l’Ajuntament, s’han iniciat les obres de construcció d’horts comunitaris al parc del pont de Matacavalls, una zona de 1.000 metres quadrats que estarà a disposició de les entitats i els col·lectius del barri.
Per dur a terme el projecte, el Consistori ha signat un conveni amb la Fundació Ferrer Sustainability, que impulsa el projecte ‘Green for Good’ amb l’objectiu de crear horts socials urbans i periurbans gestionats per col·lectius en situació de vulnerabilitat a les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.
A banda dels horts urbans, a la mateixa zona hi haurà arbres fruiters, un hivernacle i un sistema de reg sostenible alimentat pel dipòsit d’aigua freàtica del parc de les Planes. Les obres finalitzaran a l’octubre i s’hi començarà a plantar.
La instal·lació dels horts forma part de la segona fase del projecte del Centre Ecològic Cultural Mòdul, situat al parc del pont de Matacavalls. A través d’un procés participatiu amb el veïnat, aquesta zona, antigament degradada, el 2020 es va recuperar per a ús comunitari del barri.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram