Academia Cultura

Façana de l’edifici en venda. Foto: Arxiu

Al portal immobiliari Idealista hi ha publicat un anunci on es posa a la venda l’edifici antic de l’Acadèmia Cultura, l’escola que va estar a punt de ser tancada després d’un estira-i-arronsa entre les famílies, l’Arquebisbat de Barcelona i el consistori, i que finalment va tenir una nova vida com a centre públic i amb el nom de Maria Miret. A l’anunci s’especifica que l’edifici surt a la venda per un preu d’1.150.000 euros.

Al mateix portal web s’assenyala que és un “edifici per a demolir” i sense inquilins, en el qual es pot fer una planta baixa de 360 metres quadrats i entre vuit i 10 habitatges, ja que té els usos permesos d’habitatge plurifamiliar i apartaments.

L’edifici és propietat de la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats i ha estat gestionat per l’Arquebisbat des del 2020. La parròquia el va rebre l’any 2014 com a herència d’un particular. Va acollir, com hem dit, l’Acadèmia Cultura, una escola amb set dècades d’història.

Crítiques a la venda

La notícia ha indignat veïns i oposició, que lamenten que l’Arquebisbat es desfaci d’un immoble amb tanta història. Per tot plegat, des d’ERC demanen a l’Ajuntament que negociï i acordi l’adquisició de l’Acadèmia Cultura per fer-hi un equipament per als veïns. Per altra banda, els republicans tornen a preguntar sobre la situació de l’Auditori de la Torrassa, tancat des de fa mesos a l’espera d’unes obres que l’han d’adaptar a la normativa dels teatres.

Per altra banda, qui també ha mostrat preocupació davant d’aquest anunci de venda ha estat la Coordinadora d’Ampas Endavant de Collblanc-la Torrassa, que temen que amb aquest nou pas empitjori el problema de l’habitatge al barri. En aquest sentit, temen que a l’antic edifici de l’Acadèmia Cultura es facin apartaments turístics i demanen una moratoria a tota la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram