Guàrdia Urbana l'Hospitalet

Actual edifici de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet. Foto: Arxiu

A instàncies del PP, el Ple del maig va aprovar ahir una moció que demana la construcció d’una nova comissaria de la Guàrdia Urbana. I és que l’actual, ubicada al carrer Migdia del barri de Sant Josep, “no reuneix les condicions necessàries” per allotjar la plantilla de 425 treballadors, segons denuncien els populars.

El PP demana al govern local que faci un nou edifici per a la Guàrdia Urbana, o bé que dediqui l’actual només per al cos. I és que en l’actualitat aquest equipament és la seu també de dependències municipals com la d’Urbanisme, Espai Públic, Habitatge o Sostenibilitat, entre altres.

L’exemple dels municipis veïns

En aquest sentit, el regidor del PP Javier Díaz recorda que hi ha municipis de la rodalia que estan apostant per construir nous edificis per als seus cossos de seguretat local, com ara Santa Coloma de Gramenet o Esplugues, entre altres. “Mentrestant, a la nostra ciutat el govern socialista fa anys que noe scolta les peticions dels sindicats policials, que reclamen unes dependències exclusives per a la Guàrdia Urbana que permetin reforçar l’atenció ciutadana i millorar l’operativitat del cos”, afegeix el regidor popular.

A més, el partit conservador demana que se senyalitzi millor l’actual comissaria i alerta que aquest edifici no ofereix garanties pel que fa a la custòdia de les armes, les emissores o altres materials policials.

Forma part del programa electoral del PSC

El tinent d’alcaldia de seguretat, Jesús Husillos, va intervenir breument en el debat de la moció per recordar que l’habilitació d’una nova comissaria per a la Guàrdia Urbana forma part del programa electoral amb el qual els socialistes es van presentar l’any passat a les municipals.

Per la seva banda, des de l’oposició van mostrar el seu suport a la proposta dels populars. Núria Lozano, dels comuns, va afegir, tanmateix, que tot i compartir el fons de la qüestió, “les necessitats d’inversió de la ciutat són molt altes” en àmbits com l’habitatge i les polítiques socials, fet pel qual consideren que la nova comissaria de la policia municipal podria esperar.

Des de Vox, el portaveu de la formació, Francisco González, es va expressar plenament d’acord amb la moció del PP. “No estem donant la importància deguda al cos policial municipal”, va alertar.

Per acabar, la regidora d’ERC-EUiA Sílvia Casola, va assenyalar que la seva formació estava a favor de la proposta i va aprofitar per criticar el govern de Núria Marín i les seves polítiques en matèria de seguretat. “Fa mesos que esperem el desenvolupament del nou pla de seguretat pública i hi ha noves places de Guàrdia Urbana que s’han de convocar i no tiren endavant”, va etzibar la republicana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram