neteja LH

La neteja és una de les principals preocupacions dels veïns. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha tret a licitació la nova contracta de neteja de la ciutat, per una durada de 10 anys i un cost total de 435,4 milions d’euros. Això suposa un increment dels diners que el consistori dedicarà a la neteja a la ciutat, una de les principals queixes de la ciutadania en les enquestes anuals d’opinió. En concret, el pressupost per a esbandir la ciutat passa dels 286 milions als 435, un increment del 52%.

Amb tot, la nova contracta de neteja preveu renovar els 130 vehicles del parc mòbil del servei, així com els 4.200 contenidors específics de les cinc fraccions -rebuig, orgànica, envasos, paper i cartró-. Està previst, a més, que s’hi introdueixi un contenidor per a la roba. Cal recordar que recentment va tenir lloc un gran incendi provocat per l’explosió d’un camió de les escombraries a Pubilla Cases. En aquesta línia, el contenidor blau, el del paper, serà totalment metàl·lic per evitar focs.

Sigui com sigui, el consistori prioritzarà l’ús de combustibles no contaminants per als vehicles de la flota. Actualment, una part important d’aquesta funciona amb gas. A aquests vehicles s’afegiran les set escombradores elèctriques que l’Ajuntament ha adquirit recentment amb una inversió de 2,5 milions d’euros.

Noves tecnologies

Pel que fa als contenidors, està previst que tinguin tecnologia que permeti identificar a temps real l’estat d’aquests, així com detectar quan hi ha desbordaments puntuals de les escombraries. També s’impulsen els contenidors d’orgànica per a comerós i restauració i es potencia l’aplicació municipal per reduir el temps d’intervenció en cas d’incidència.

Per altra banda, a més de l’escombrada manual general, es potenciarà la neteja amb aigua, fent servir màquines específiques als llocs amb més brutícia, i també creixerà la freqüència de la neteja interior amb aigua dels contenidors. En aquesta línia, es posarà en marxa un sistema intel·ligent de neteja de clavegueram.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram