ambcici

L’AMBici es posa en marxa, per fi, a l’Hospitalet. Foto: AMB

Després d’un any de retards, l’AMBici, el bicing metropolità, s’ha posat en marxa a la segona ciutat del país, l’Hospitalet. Des d’aquest dimarts, els hospitalencs també poden fer servir un servei de bicicletes compartides, tal com gaudeixen els veïns de ciutats veïnes.

El servei ha habilitat un total de 32 estacions al municipi, amb més de 350 bicicletes elèctriques distribuïdes arreu dels barris. En total, l’AMBici compta amb més de 200 estacions instal·lades arreu de la metròpoli -a excepció de Barcelona-, que allotgen 2.300 bicicletes. Tot i això, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), titular del servei -que és gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)-, anuncia que treballen per estudiar possibles ampliacions, fins a assolir les 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions.

Després d’un any d’activació i implantació del servei, l’AMBici ja supera els 22.000 usuaris i ha sobrepassat els 2 milions de viatges. Des d’inicis d’any, l’abonament al servei té un cost de 40 euros, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 euros. A partir dels 30 minuts inicials passa a costar 0,50 euros cada mitja hora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram