Granvia carril bici

Imatge de la concentració d’ahir a la tarda. Foto: X (@jaumegraells)

Més de 200 veïns del Gornal van tallar ahir a la tarda els laterals de l’avinguda Granvia de l’Hospitalet, al costat de l’Ikea, per exigir a l’Ajuntament que mantingui les places d’aparcament al barri. Ho van fer en protesta pels plans municipals de fer un nou carril bici a l’avinguda Carmen Amaya, actuació que provocaria l’eliminació de 150 places d’aparcaments al barri. Hores abans, de fet, el veïnat havia sortit al carrer a aturar les obres.

La pressió veïnal, que va organitzar la manifestació gràcies al boca-orella, ha tingut els seus efectes. Si bé és cert que ahir la concentració va ser desconvocada poca estona després que comencés per les promeses municipals d’atendre les seves peticions, avui LH Digital confirma que el consistori ha canviat de plans. El citat mitjà avança que l’Ajuntament ha posat sobre la taula una solució “equilibrada” per mantenir l’aparcament i, al mateix temps, poder gaudir d’un nou carril bici al barri. Amb tot, en principi l’afectació seria de 12 places d’aparcament menys, amb aquest nou projecte.

La preocupació del veïnat amb les obres del nou carril bici ha anat in crescendo les darreres setmanes, i a finals de l’abril la portaveu del PP, Sonia Esplugas, mostrava la seva preocupació al respecte. “Els veïns del Gornal estan amoïnats per les obres a l’avinguda Carmen Amaya, ja que a més d’innecessàries i perilloses, implicarà menys places d’aparcament”, va dir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram