urna

La campanya per al 12M arriba a la seva fi. Foto: Arxiu

Que l’Hospitalet és una ciutat que vota progressista de manera majoritària no és pas nou, i els partits, de cara al pròxim 12 de maig, ho saben perfectament. A priori, els socialistes no han de passar gaires penes per obtenir la victòria a l’Hospitalet, on governen des de fa dècades i sempre obtenen grans resultats. Salvador Illa, candidat del PSC, va visitar la ciutat el 30 d’abril, i en el debat electoral del 3 de maig al Barradas, organitzat per Foment de la Informació Crítica (FIC) i Espai de Ciutadania, el candidat hospitalenc David Pérez, novè a la llista del PSC per Barcelona, va defensar les polítiques que ha posat en marxa el govern de Pedro Sánchez.

En aquesta línia, ERC està posant èmfasi en la seva tasca al capdavant del govern català els últims anys. Sense anar més lluny, durant els dies de campanya -i abans amb Sant Jordi-, els republicans han fet un autèntic desembarcament de consellers a la ciutat, des de l’hospitalenca Anna Simó -titular d’Educació-, fins a Ester Capella -Territori-, passant per Roger Torrent -Empresa- i Joan Ignasi Elena -Interior-, que estan reivindicant la tasca del govern de Pere Aragonès. De fet, Aragonès va obrir la campanya precisament a l’Hospitalet, amb un acte al Centre Cultural de Bellvitge-Gornal, on va estar acompanyat per Simó i el president del partit, Oriol Junqueras.

Els comuns, al seu torn, també van decidir obrir la seva campanya electoral per al 12M a la ciutat, amb un míting a la Farga que va comptar amb la presència de Jéssica Albiach, candidata, i Yolanda Díaz, líder de Sumar i vicepresidenta del govern central.

Perfil baix conservador

Qui també s’ha endinsat en els barris de la ciutat ha estat Ciutadans i el seu líder, Carlos Carrizosa, que va atiar la por al “separatisme” en una passejada el dia 5 de maig pel mercat ambulant dels Pajaritos durant la qual va apel·lar al vot de la classe mitjana i treballadora dels barris metropolitans, segons va expressar, “menystinguda pel nacionalisme” pels seus orígens.

PP i Vox, al seu torn, han visitat la ciutat per presentar-se com els autèntics opositors a l’independentisme. A més, el número 2 popular, Manuel Reyes, va visitar el 3 de maig la ciutat per reclamar la supressió dels impostos de successions i de donacions.

Per la seva banda, Junts està recorrent els barris de la ciutat per convèncer els veïns del projecte de Carles Puigdemont, tot i que, com passa amb PP, Vox i Cs, sense les grans visites dels partits progressistes, convençuts que tenen poques oportunitats a la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram