Els agents van escorcollar dos pisos a Santa Eulàlia. Foto: Arxiu

Cop a les bandes llatines a l’àrea metropolitana. Els Mossos van detenir a l’Hospitalet el passat 10 de juny cinc membres dels Latin Kings i van escorcollar un parell d’habitatges al barri de Santa Eulàlia.

Aquestes detencions s’emmarquen en una operació a escala metropolitana que tenia com a objectiu desmantellar la Unión de Culturas, la branca legal dels Latin Kings. Segons la policia catalana, el grup traficava amb drogues i cometia robatoris, entre altres delictes. De fet, els agents que van participar en l’operació van trobar armes i substàncies estupefaents als pisos registrats.

L’operació es va desenvolupar, a més de l’Hospitalet, a Cornellà, Sant Boi, Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Rubí i Terrassa. En total, l’operació va finalitzar amb 29 detinguts.

La Unión de Culturas està inscrita com a organització cultural Reyes y Reinas Latins de Catalunya al registre de la Generalitat, des que el 2006 s’iniciés un procés d’integració d’aquests grups per tal que esdevinguessin entitats culturals.

L’any passat, els Mossos ja van desmantellar una altra facció dels Latin Kings, els Almighty Latin King and Queen Nation. Els Mossos creuen que, arran de la desaparició d’aquella facció, l’ara desarticulada es va enfortir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram