Està situat a l’avinguda Josep Tarradellas, al costat de la Remunta, i els experts asseguren que té entre 160 i 200 anys d’antiguitat. Aquest pi destaca pels seus 12,40 metres d’alçada i, segons Perseu, l’Associació per la Defensa del Patrimoni de l’Hospitalet, corre perill per les obres de l’ARE de la Remunta.

“L’arbre està en perill imminent de ser talat”, denuncia el president de Perseu, Ireneu Castillo. Per tal d’evitar el fatídic final que assegura que li espera a l’arbre, l’associació ha iniciat una recollida de signatures a la plataforma Change.org.

Dies després d’arrencar la recollida de signatures, l’alcaldessa Marín va escriure una carta assegurant que “cal trasplantar l’arbre a causa de la seva ubicació”, per tal de “minimitzar els possibles efectes negatius que les obres puguin tenir a l’arbre”. A més, explica que s’ha instat el Consorci per a la Reforma de la Granvia –organisme responsable de les obres a la zona– perquè faci un estudi per saber les dates “més recomanables” per trasplantar-lo.

Perseu, però, recorda que el consorci ja va dir en un primer estudi –ara fa dos anys– que “no era factible trasplantar l’arbre”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram