Ple

Un moment del Ple d’avui. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament, celebrat aquest matí, ha aprovat un increment del 3% de l’impost sobre béns immobles (IBI) i del 5% per al que s’aplica a hotels i centres comercials. En xifres, aquesta mesura significarà un augment de menys de 20 euros en la quota anual per al 90% dels habitatges de la ciutat, detallen des de l’Ajuntament.

La mesura ha comptat amb el vot favorable del PSC i d’ERC, l’abstenció dels comuns i el vot contrari de PP i Vox. El portaveu dels republicans, Jaume Graells, ha reconegut que aquesta pujada “és un factor negatiu” que “pot generar dificultats afegides” a moltes famílies, però considera que la mesura és necessària perquè la recaptació de l’IBI permet la sostenibilitat i equilibri dels pressupostos, qüestió que considera “clau” per prestar els serveis municipals a la ciutadania. Així mateix, Graells ha posat èmfasi en continuar “ampliant” les bonificacions de l’impost.

Les bonificacions aprovades

En aquest sentit, el Ple ha aprovat mantenir les bonificacions existents, tot i que se n’afegeixen de noves, com ara la del 25% de la quota de l’impost per als habitatges destinats a lloguer amb renda limitada que tinguin qualificació de protecció oficial i que siguin propietat d’una administració pública. “El projecte d’ordenances fiscals que portem al Ple garanteix mantenir els drets socials i els serveis a les persones, la seguretat i l’habitatge com a prioritats”, ha expressat el primer tinent d’alcaldia, el socialista Francesc J. Belver.

Per la seva banda, des de LH En Comú han argumentat la seva abstenció amb el fet que van rebre amb poc temps d’antelació informació econòmica sobre la proposta socialista, mentre que PP i Vox consideren que el govern municipal no és sensible amb els veïns i que els impostos que paguen no es reflecteixen en millors serveis o estat dels carrers.

Comiat a Domingo Mir

L’inici del Ple ha servit també per rendir homenatge a la memòria de Domingo Mir, coordinador del grup d’ERC, traspassat la setmana passada. “Gràcies, Domingo, per haver-nos ajudat a construir un l’Hospitalet on tothom pugui viure millor”, ha expressat la regidora republicana Sílvia Casola. La sessió també ha estat caracteritzada per l’aprovació provisional de la modificació puntual del pla general metropolità per ampliar el centre comercial Gran Via 2.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram