Hospitalet investidura

Els 27 regidors del mandat que ara comença. Foto: Ajuntament

No hi ha hagut sorpreses, i Núria Marín ha tornat a ser elegida alcaldessa de l’Hospitalet. Els 13 regidors que els socialistes van aconseguir el 28M han fet possible que Marín revalidi el càrrec, on hi és des del 2008. En el seu discurs d’investidura, l’alcaldessa ha posat de manifest que el mandat que acaba d’arrencar és el de “l’ambició col·lectiva”, fent referència als grans projectes de transformació de la ciutat que hi ha sobre la taula: el soterrament de les vies del tren i el Pla Director Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia.

Pel que fa al primer, Marín ha expressat que “mai no ha estat tan avançat”, mentre que pel que fa al PDU Biopol, l’alcaldessa ha allargat la mà a la resta de forces i ciutadania per consensuar “el millor projecte” en benefici de la ciutat. En aquesta línia, ha assegurat que el pla urbanístic contempla la creació d’un “nou pulmó verd” a la ciutat i que l’objectiu del seu govern serà arribar a tenir 300 hectàrees de zones verdes.

Per altra banda, Marín també ha posat èmfasi en la cohesió social, els serveis públics i la intensificació de la neteja i la millora de la seguretat.

Els discursos de l’oposició

Al seu torn, els partits de l’oposició han posat de manifest les mancances que consideren que hi ha a la ciutat. Ha començat Manuel Domínguez, portaveu dels comuns, que ha reivindicat ser els hereus de la lluita antifranquista del PSUC. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la necessitat de “millorar la participació ciutadana i la qualitat democràtica” de l’Ajuntament, i ha avisat que el col·lectiu d’immigrants està “infravalorat” en el Ple; i és que la immensa majoria no pot votar a les eleccions locals.

Després de Domínguez ha vingut el torn de Francisco González, portaveu de Vox, que ha argumentat per què la seva formació ha rebut molts suports als barris del nord de la ciutat. “Vox és ara la veu dels que no en tenien”, ha assegurat el portaveu de la formació d’extrema dreta, que considera que el seu partit és l’únic que posa sobre la taula “els problemes reals” dels veïns, posant especial atenció en la seguretat i la convivència.

El regidor d’ERC Coque García, amb un ventall de la bandera LGTBIQ al costat del portaveu de Vox, Francisco González. Foto. ERC

Per la seva banda, la portaveu del PP, Sonia Esplugas, ha criticat en el seu discurs d’inici del mandat que la ciutat ha estat “abandonada” els últims quatre anys, i també ha demanat millores en la seguretat.

Per acabar, des del principal partit de l’oposició, ERC, Jaume Graells ha lamentat que el govern municipal dels últims anys ha convertit l’Ajuntament en una “administració inoperant”. A més, Graells ha dit que treballaran per tenir uns “barris dignes i segurs”, i una ciutat més verda. Com a anècdota de la jornada, el regidor republicà Coque García, durant el parlament del portaveu de Vox, ha tret un ventall amb els colors de la bandera LGTBIQ.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram