recompte

El recompte s’ha pogut fer gràcies a la feina de 145 voluntaris. Foto: La Vinya

El segon recompte de persones sense llar de l’Hospitalet, realitzat aquesta nit amb l’impuls de les parròquies, Càritas i la Fundació La Vinya, ha detectat 163 persones dormint al carrer. Són 71 més que fa dos anys, quan va tenir lloc el primer recompte.

Durant pràcticament tres hores, des de les 10 de la nit d’ahir fins a la una de la matinada, els 145 voluntaris han recorregut tots els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de sense sostre.

Sanfeliu, on més persones sense llar hi ha

Els equips de voluntaris han localitzat persones sense llar a gairebé tots els barris de la ciutat. En concret, 22 a Sanfeliu, 20 al Centre, 19 a Pubilla Cases, 19 a Santa Eulàlia, 17 a Bellvitge, 13 a Sant Josep, 13 al Gornal, 10 a Gran Via Sud i plaça Europa, 10 a les Planes, 9 a Collblanc, 6 a la Florida i 5 a la Torrassa.

Amb tot, els portaveus de les entitats organitzadores s’han mostrat “molt preocupats”. “A l’Hospitalet cada cop hi ha més persones dormint al carrer i calen mitjans per facilitar que aquests veïns i veïnes tinguin una vida digna”, han expressat.

Per tot plegat, les entitats impulsores han assegurat que continuaran treballant per millorar la vida de les persones sense llar a la ciutat. En aquest sentit, insten al govern local que prengui possessió aviat que apliqui polítiques socials per pal·liar aquesta “greu” situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram