neteja carrers

Marín diu que fan esforços per mantenir neta la ciutat. Foto: Ajuntament

Que la brutícia a la ciutat és una de les principals preocupacions dels hospitalencs ho demostra cada any el Baròmetre municipal d’opinió. A l’últim, publicat a principis d’any, la neteja dels carrers apareixia en les primeres posicions del rànquing de neguits dels veïns. Fins i tot, el 23% apuntava que era el principal problema de l’Hospitalet, i puntuaven amb un cinc la feina de l’Ajuntament per mantenir neta la ciutat.

Aquesta sensació ha estat corroborada per una enquesta recent de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que col·loca l’Hospitalet entre les 20 ciutats més brutes d’Espanya, segons els seus ciutadans. De fet, els hospitalencs suspenen amb una nota de 4,6 la gestió de l’Ajuntament en aquesta qüestió, que segons el pressupost aprovat per al 2023 dedica 17,5 milions a la neteja viària, i uns altres 12 per a la recollida, eliminació i tractament de residus.

En relació amb els resultats de l’anterior estudi de l’OCU –fet el 2019–, la satisfacció dels veïns ha baixat tres punts, si bé és cert que unes altres ciutats metropolitanes com Badalona té una nota pitjor –de 4,4 punts–, mentre que la capital, Barcelona, és la sisena més bruta de l’Estat per als seus veïns, que puntuen el seu servei de neteja amb un 4.

Tanmateix, l’evolució de la satisfacció dels veïns amb la neteja les últimes tres dècades ha caigut 13 punts a l’Hospitalet. Preguntada per aquesta qüestió durant una entrevista a Espai Línia, l’alcaldessa, Núria Marín, va reconèixer que quan un veí es queixa “hi ha una part important de raó”, i que fan un “esforç” per mantenir els carrers nets. A més, esperen que amb la nova contracta de neteja la situació millori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram