empadronament

Una imatge de la concentració. Foto: LH En Comú Podem

Diverses entitats de la ciutat han participat aquest matí en una concentració a les portes de l’Ajuntament per reivindicar el dret a l’empadronament dels migrants.

La manifestació estava organitzada per Mujeres Pa’lante, l’Associació de Veïnes i Veïns de la Florida, Marea Pensionista i Papeles para todos, entre altres, i ha aplegat desenes de persones, que han exigit al consistori que garanteixi el dret a l’empadronament de tots els ciutadans.

Petició de la CONFAVC

Aquesta manifestació té lloc dies després que la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) fes públic un document en el qual demana, entre altres propostes, que els municipis facilitin el dret a l’empadronament de tots els seus habitants.

El text veïnal, a més, recull 18 propostes de cara a les eleccions i reivindica el paper dels municipis com “baluards de la cohesió i els drets socials” i aposta per l’economia “social i solidària” també des d’aquests. Alhora, considera l’habitatge “un dret bàsic” i exigeix un transport “públic i col·lectiu” que fomenti una mobilitat “integradora, accessible, sostenible, segura i assequible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram