Mossos

L’Hospitalet rebrà nous agents de Mossos. Foto: Oriol Bosch/ACN

El departament d’Interior de la Generalitat ha anunciat que ampliarà les plantilles de les comissaries dels Mossos de l’Hospitalet i d’Esplugues. En concret, enviarà una vintena d’agents nous a la de l’Hospitalet i cinc més a la d’Esplugues.

Aquests agents s’incorporaran els pròxims dies o setmanes. Per tot plegat, Interior destaca que l’Hospitalet tindrà la xifra d’agents més alta de l’última dècada, amb 306 efectius, mentre que a la d’Esplugues -comissaria que dona servei a Sant Just Desvern i Sant Joan Despí- hi haurà un total de 96 agents. A més, el Govern destaca que a Esplugues ha incrementat la plantilla un 15% des del 2020.

Les incorporacions de més agents arriben després de les queixes d’ajuntaments i sindicats, que havien advertit que la “greu manca d’efectius” està condicionant la tasca de les policies locals.

Queixes dels ajuntaments

Si bé des de l’Hospitalet diverses veus, tant del govern municipal com de l’oposició, han demanat els últims anys un increment de la plantilla dels Mossos a la ciutat, han estat precisament Esplugues i Sant Just Desvern qui ha posat darrerament el tema sobre la taula.

I és que fa tres setmanes, els alcaldes d’Esplugues i Sant Just, Pilar Díaz i Joan Basagañas, denunciaven públicament una situació de “màxima complexitat” als seus municipis a causa de la manca d’efectius dels Mossos.

Els dos batlles van acusar Interior d’actuar amb “opacitat” perquè no els concretava quantes places exactes d’agents hi ha a destinats a la seva comissaria, i avisaven que la plantilla efectiva distava molt de la teòrica “perquè hi ha moltes baixes i excedències que impedeixen cobrir allò pactat el 2006, quan es van prometre tres patrulles per torn”.

Les queixes dels alcaldes seguien la línia del sindicat SAP-FEPOL, que també va denunciar la manca d’efectius dels Mossos a Esplugues i Sant Just, tot avisant que la comissaria hauria de tancar si Interior no adoptava mesures “urgents”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram