Discapacitat Hospitalet

Una trobada de Línia amb Sumem per analitzar l’accessibilitat a la ciutat. Foto: Arxiu

L’associació Sumem ha anunciat la seva dissolució, després d’una dècada lluitant pels drets de les persones amb diversitat funcional i a favor de l’accessibilitat universal. Així ho va indicar a mitjans de febrer el fundador de l’entitat, Arturo Portela, en un comunicat a les xarxes. “Hem decidit acomiadar-nos com a entitat; tot té el seu cicle i ha arribat l’hora de tancar una etapa”, comentava.

Dilatada trajectòria

La feina de l’entitat ha estat reconeguda tant pels representants polítics com els líders socials de la ciutat, que han lamentat la pèrdua d’una associació que ha treballat al peu del canó no només per millorar la vida de les persones amb alguna classe de discapacitat física o sensorial, sinó també per qualsevol persona que, en un moment de la seva vida, hagi pogut veure minvada la seva mobilitat.

En aquest sentit, destaca la feina que va portar a terme l’entitat fa uns anys denunciant les bicicletes compartides de Mobike i l’espai que ocupaven al carrer, o bé la manca de zones de jocs inclusius per a infants amb diversitat funcional, entre altres.

“No hi ha consciència”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram