Manel Alabart

El Manel revisa un Omega com el que va viatjar a la Lluna. Foto: Línia L’H

A la Rambla Catalana hi ha una rellotgeria que repara i restaura rellotges de tot el món. La regenta Manel Alabart, que acaba de ser guardonat amb el diploma de mestre artesà professional que atorga el Consorci de Comerç i Artesania de la Generalitat. El novembre, a més, va rebre el premi de botiga emblemàtica a la Nit del Comerç de l’Ajuntament.

Línia L’H visita aquesta rellotgeria per conèixer el Manel i el seu fill, el Nacho, amb qui treballa braç a braç en un espai que sembla un laboratori. Mentre parlem, sobre la taula hi ha el model del rellotge Omega que va acompanyar l’home a la Lluna. És del 1968 i un client el vol restaurar. “Ens agrada saber la història que hi ha al darrere de cada rellotge”, explica, entusiasta, el Manel, que recorda una ocasió li van portar un rellotge de butxaca amb un forat. L’havia portat l’avi del client en el seu afusellament, durant la guerra, i el rellotge havia aturat la bala letal. “Cadascun d’ells, sigui quin sigui el valor, amaga l’essència d’una persona”, continua el Manel.

Li dona la raó el seu fill, el Nacho. Ell és la tercera generació d’un negoci que va posar en marxa l’avi, el pare del Manel, el 1953. Des del 1982 són al local actual de la Torrassa, on són tot un emblema per al barri. De fet, durant l’entrevista no paren d’entrar clients a recollir o entregar un rellotge. “És un hobby que me’l paguen”, reconeix el Manel. Tant ell com el Nacho –que des de la Secundària tenia clar que volia ser rellotger com el pare– han rebut formació a Suïssa, el bressol de l’art de mesurar el temps.

A més, el Manel fa de pèrit per als Mossos. Tot plegat converteix Alabart Rellotgers en un referent d’aquesta disciplina que combina l’artesania amb la mecànica avançada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram