Imatge d'una operació

El centre hospitalari és tota una referència en trasplantaments. Foto: HUB

L’Hospital de Bellvitge va fer durant el 2022 224 trasplantaments de ronyó, 51 de fetge i una vintena de cor. Aquestes dades, facilitades per l’Organització Catalana de Trasplantaments, situen el centre sanitari com el primer en el rànquing renal i coronari al país. De fet, aquestes dades han contribuït a un nou rècord de trasplantaments a Catalunya l’últim any, amb un total de 1.346, un 26% més que l’any anterior.

“Els trasplantaments renals han superat totes les expectatives gràcies a una societat generosa i als valors que faciliten la donació, a més d’una bona organització sanitària”, destaca la doctora Anna Manonelles, metgessa del Servei de Nefrologia i coordinadora de trasplantament de donant viu de l’hospital.

I és que una desena dels trasplantaments renals realitzats a Bellvitge es van poder fer gràcies al programa de donant viu creuat, una alternativa creada per a donar resposta a parelles de donant i receptor que són incompatibles.

Per altra banda, Bellvitge és el segon hospital català amb un nombre més elevat de donants de cadàver, 61. En aquest cas, les donacions van ser de donants amb mort encefàlica -el 52%- i amb asistòlia, és a dir, amb el cor aturat, el 48% restant. Per tot plegat, aquestes xifres situen l’hospital de Bellvitge com un dels centres líders a tot l’estat en matèria de trasplantaments. Sense anar més lluny, l’any passat aquest centre hospitalari va ser el que més donacions de teixits va aconseguir, amb un total de 351 donants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram