guardia urbana

Les oposocions a la plaça de superintendent han estat envoltades de polèmica. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha anul·lat les oposicions a la plaça de superintendent de la Guàrdia Urbana en detectar una errada a les bases de la convocatòria. Concretament, es feia constar el requisit de ser funcionari per poder-hi optar, quan en realitat es tractava d’un concurs d’oposició lliure.

Malgrat que les bases havien comptat amb el preceptiu informe jurídic, finalment, “en pro de la seguretat jurídica”, s’ha optat per frenar el procés per si alguna persona no s’hi va presentar pensant que no reunia els requisits. Com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat l’ACN, el consistori, en un correu enviat a la plantilla, assegura que l’anul·lació no està relacionada amb el recurs d’alçada presentat per un dels candidats.

Oposició polèmica

A l’oposició per guanyar la plaça de superintendent només s’hi van presentar l’actual cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent Ramon Dosaigues, i un caporal del cos que va quedar exclòs a la prova psicotècnica. Aquest, un cop fora del procés selectiu, va impugnar la decisió del tribunal amb un recurs d’alçada on exposava tot un seguit de presumptes irregularitats.

Una d’elles és que Dosaigues es va presentar a les proves vestit amb l’uniforme oficial, els galons d’intendent i l’arma reglamentària, vulnerant d’aquesta manera el principi d’igualtat perquè el procés selectiu era de convocatòria lliure i no era necessari ser membre de la Guàrdia Urbana.

Al correu enviat a la plantilla s’explica a la plantilla que el recurs presentat pel caporal va ser desestimat per l’assessoria jurídica del consistori, que va concloure que en el procediment s’havien observat “tots els tràmits legals i reglamentaris”. Ara, el consistori té previst obrir un nou concurs per cobrir aquesta plaça.

Tensió al Ple

Aquesta polèmica es produeix dies després que el sindicat SPL-CME de la Guàrdia Urbana organitzés una marxa pel centre de la ciutat per protestar per la situació de la plantilla, que fa mesos que denuncia falta d’efectius i retards a l’hora de cobrar hores extra. De fet, els membres del sindicat van assegurar que els havien fet fora del Ple, que va tenir lloc la setmana passada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram