Campament improvisat Florida

Els desallotjats de la nau de Sant Josep van estar mesos vivint a l’avinguda Catalunya. Foto: Línia L’H

Està previst que el consistori elabori un cens de les persones sense llar que pernocten als carrers de la ciutat, el qual es portarà a terme a finals d’any. Així ho ha informat l’Ajuntament en un comunicat, on es destaca que el recompte es farà seguint “criteris tècnics i rigorosos” establerts pels professionals de serveis socials. D’aquesta manera, hi haurà un control del nombre de persones sense llar a la ciutat, així com de la situació personal de cadascuna d’elles, expressen des del consistori, que té la voluntat d’oferir-los entrar en el circuit de suport dels serveis socials.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el contracte programa 2022-2025, que impulsa diferents accions per combatre la pobresa i fomentar la inclusió social a l’Hospitalet.

Desenes de persones al carrer

Per tot plegat, una vegada es faci el cens, es portaran a terme accions d’acompanyament a aquestes persones, a les quals se les assignarà un professional de referència de l’equip bàsic d’atenció social (EBAS), que treballarà de manera coordinada amb les entitats especialitzades i amb els diferents serveis municipals. En cas que ho desitgin, aquestes persones podran accedir al circuit municipal i poder pernoctar al centre residencial els Alps, que el 2021 va oferir 5.208 àpats al seu menjador social. També va repartir 39.833 pícnics i es van comptabilitzar 1.257 dutxes.

Ara per ara, l’Ajuntament estima que a la ciutat viuen una trentena de persones sense llar, de manera fixa o temporal, mentre que l’any passat van atendre un total de 91 persones. Aquest número s’explica pel fet que l’Hospitalet sol ser una ciutat de trànsit per a persones en situació de sensellarisme. Tanmateix, en un recompte anterior liderat per les parròquies de la ciutat, Càritas, Creu Roja i la Fundació La Vinya, fins a 92 persones pernoctaven al carrer el maig del 2021.

Quatre mesos a la intempèrie en uns porxos a la Florida
Dos mesos a la intempèrie a la Florida: “Això no és vida”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram