Torrassa

Efectes de la tempesta de finals de l’agost. Foto: Defensem el Castell

L’esperada renovació de la plaça Espanyola està sent capitalitzada per la polèmica del seu arbrat. Si el juny l’empresa encarregada de les obres va talar “per error” dos exemplars, tal com va lamentar l’Ajuntament, la tempesta de finals de l’agost va fer que un altre caigués a terra, provocant ferides a tres persones. Aquest pi, tal com va explicar la regidora del Districte, Olga Gómez, en una reunió d’urgència amb els veïns l’endemà de la caiguda, estava en mal estat i no tenia arrels.

La indignació veïnal va créixer quan, poc després, l’Ajuntament va decidir talar dos arbres més de la plaça. Segons la regidora, els tècnics havien constatat que aquests dos exemplars presentaven danys provocats per la tempesta. “La voluntat municipal era conservar tots els arbres de la plaça, però per seguretat ens hem vist obligats a fer la retirada”, reconeix Gómez, que afirma que hi havia una “alta probabilitat” que caiguessin també a terra.

Sigui com sigui, diverses entitats del barri critiquen que l’Ajuntament no té cura dels arbres. En aquest sentit, associacions com Defensem el Castell estan a l’espera de rebre resposta de l’Ajuntament a diverses instàncies que han entrat a registre, en les quals demanen un pla de protecció dels arbres d’aquest espai emblemàtic.

Per la seva banda, des del consistori asseguren que el febrer del 2023, quan acabin les obres de reforma de la plaça Espanyola, hi haurà 10 arbres més i un jardí vertical a la zona infantil. Els veïns, tanmateix, responen que caldrà temps perquè aquests arbres creixin i donin l’ombra dels que s’han talat, i reclamen que es tingui cura d’ells, ja que alguns dels que s’han plantat al carrer Progrés preenten un estat lamentable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram