LGTBI+

L’HOrgull lamenta la retirada de la bandera del col·lectiu LGTBI+ de les festes. Foto: Arxiu

L’associació en defensa dels drets LGTBI+ de l’Hospitalet, L’HOrgull, ha denunciat la presumpta retirada d’una bandera LGTBI+ durant un acte de la festa major de Pubilla Cases. Acusen la regidora del Districte, Lola Ramos, d’haver estat la responsable de la retirada. Els fets van tenir lloc el 17 de juny quan, segons L’HOrgull, Ramos hauria exigit que es retirés la bandera de l’arc de Sant Martí, al·legant que havien rebut queixes per part d’alguns veïns.

Ja en el passat Ple, el regidor d’ERC, Xavier Mombiela, va formular una pregunta per conèixer els motius de la suposada retirada de la bandera. “Per què va considerar la Regidoria inadequada la bandera LGTBI+?”, va preguntar el regidor, que va inquirir sobre la quantitat de queixes que hauria rebut l’Ajuntament sobre la bandera. “Considera el govern municipal que les queixes d’uns pocs han d’invisibilitzar la lluita del col·lectiu LGTBI+?”, va afegir.

Per la seva banda, la portaveu d’En Comú Podem, Ana González, ha exigit explicacions al govern municipal per aquestes presumptes pressions. González, de fet, fa referència a una activitat de conta contes, que hauria estat l’inici del conflicte. També ho apunta Districte 7, que publica que la polèmica hauria tingut lloc arran d’una activitat de conta contes de temàtica LGTBI+, que hauria aixecat polseguera entre alguns veïns del barri.

Les agressions contra el col·lectiu augmenten

Sigui com sigui, Javier Garrigós, president de L’HOrgull, ha expressat que no entenen per què en un moment on les agressions contra el col·lectiu LGTBI+ “no deixen d’augmentar” -un 50% més a Catalunya el 2021, segons comptabilitza l’Observatori contra l’Homofòbia-, i els discursos d’odi que promou l’extrema dreta “són una de les principals preocupacions”, la regidora Ramos hauria optat per “donar suport a aquests discursos i no donar visibilitat al col·lectiu”.

Per tot plegat, L’HOrgull ha anunciat que presentarà una denúncia davant la Síndica de Greuges local, perquè consideren que una regidora “no pot contribuir en la vulneració de drets i llibertats fonamentals”.

La resposta del govern municipal -que evita fer més declaracions- a les preguntes de Mombiela les faran arribar per escrit el mes vinent. Tanmateix, Marín va reaccionar al prec del regidor republicà recordant que aquell mateix dia havien signat un conveni amb la Generalitat per integrar la ciutat a la xarxa SAI d’atenció al col·lectiu LGTBI+. A més, l’alcaldessa va recordar que, per primer cop la ciutat celebrarà una festa amb motiu del Dia de l’Orgull. Tindrà lloc demà dia 28 al parc de la Marquesa, i ha estat impulsada per la regidoria d’Igualtat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram