Graells ERC

Moment de la proclamació oficial de Graells com a candidat d’ERC. Foto: Línia L’H

Un 91%. Aquests són els suports que permeten a Jaume Graells, l’exregidor del PSC que va denunciar el cas Consell Esportiu, ser candidat d’ERC a les municipals. D’aquesta manera, l’assemblea local dona llum verda a la proposta de la direcció del partit de col·locar Graells com a cap de llista. “Fem aquest gest pensant en la ciutat”, assegura la presidenta d’ERC a l’Hospitalet, Sílvia Casola.

A l’assemblea han assistit també membres del partit com Anna Simó o el diputat Jordi Albert, tot i que hi ha hagut absències sensibles, com ara la de l’actual portaveu republicà al Ple, Antoni Garcia, que va fer un pas al costat fa unes setmanes per deixar via lliure al lideratge de Graells. “No seré, en aquest punt, cap obstacle a aquesta proposta i donaré suport a Jaume Graells”, va expressar en una carta a la militància.

“Un anhel de canvi”

En declaracions posteriors als mitjans, Graells ha posat èmfasi en el concepte de “canvi”. “Hi ha un estancament en la gestió de govern, és un final d’etapa”, ha afirmat Graells, que ha destacat que ell forma part de la llista d’ERC com a independent. Tanmateix, preguntat sobre les diferències de base entre els socialistes i els republicans, Graells ha respòs que se sent “acollit i representat” per ERC. De fet, ha concedit que el dia 1 d’octubre del 2017 ho va passar “molt malament”, en veure la repressió del que ha descrit com un moviment “pacífic i espontani”.

D’ara endavant, la formació republicana configurarà una llista electoral “que permeti acollir el màxim de sensibilitats i integrar diferents estils”. “No es tracta de personalismes, es tracta de projecte”, ha afegit Graells, que ha reconegut que els últims anys ho ha passat “malament” al govern de Núria Marín, del qual ha format part des de fa més d’una dècada.

Graells ERC 2

Graells, al centre, acompanyat per la plana major del partit. Foto: Línia L’H

Sobre les possibilitats d’ERC en una ciutat com l’Hospitalet, tradicionalment poc amiga de l’independentisme, Graells considera que tenen possibilitats de “disputar” l’alcaldia a Marín. “Hem d’estar als barris”, ha destacat el nou candidat d’ERC, que ha explicat que en cas de no guanyar la majoria, buscarien acords amb forces progressistes per enviar a l’oposició els socialistes. “El PSC s’ha de renovar i regenerar”, ha afirmat.

A l’hora de parlar d’altres qüestions del dia a dia de la ciutat, Graells ha posat èmfasi en la necessitat de canviar el model d’urbanisme de la ciutat per fer-la més amable per als veïns i, de retruc, combatre els efectes del canvi climàtic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram