El procés informatiu segueix endavant, segons el centre. Foto: Arxiu

L’Hospital de Bellvitge ha anunciat que ha obert un procediment informatiu per revisar el paper dels zeladors en la pràctica d’autòpsies, després que el sindicat UGT denunciés que aquests s’estarien encarregant d’obrir els cadàvers i extreure’n mostres.

La direcció del centre sanitari ha negat aquestes afirmacions, segons les quals els zeladors estarien duent a terme una pràctica irregular, ja que no estan preparats acadèmicament per realitzar aquestes tasques. Segons l’Hospital, els zeladors del Servei d’Anatomia Patològica, que és el que s’encarrega de les autòpsies, només realitzen tasques auxiliars de suport als facultatius. Fonts del centre sanitari també diuen que les necròpsies sempre les fan professionals de la medicina. També concreten que els cap de setmana sempre hi ha un professional de guàrdia localitzable perquè es pugui traslladar a l’hospital i realitzar ell mateix les tasques, i no els zeladors. Fonts del centre han explicat a Línia L’H que el procediment informatiu obert “segueix endavant”, tot i que no n’han volgut donar més detalls en tractar-se “d’una qüestió interna”.

UNA RATA AL PASSADÍS
Aquesta, però, no ha estat l’única polèmica recent a l’Hospital. El diari ABC va publicar fa poc un vídeo on es veu una rata recorrent el passadís que connecta l’únic quiròfan d’urgències amb la sala de reanimació. En aquest sentit, els sindicats fa temps que denuncien el pobre manteniment de les instal·lacions del centre.

Davant d’això, la direcció del centre ha dit en un comunicat que es tracta d’un “cas aïllat” i que “immediatament” es van prendre mesures. També ha puntualitzat que l’animal es va detectar “en una sortida alternativa d’emergència, a les antigues urgències”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram