Plaça Canalejas

Una imatge de la plaça Canalejas. Foto: Línia L’H

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc-la Torrassa han denunciat que a l’entorn de la plaça Canalejas s’estan produint “activitats il·lícites” que generen “situacions violentes” per al veïnat. “Els problemes venen de lluny”, explica a aquesta publicació Loli Colás, presidenta de l’associació de veïns.

I és que, segons han denunciat els que hi viuen, la plaça i el seu entorn és un espai “poc lluminós i sorollós”. A més, alerten d’ocupacions als locals buits de l’espai. Amb tot, els veïns diuen sentir-se “impotents” i reclamen “solucions” a l’Ajuntament perquè resolgui el que consideren una “situació pertorbadora”.

En aquest sentit, fonts municipals han expressat a Linia L’H que el consistori “hi està a sobre” i que hi ha prevista per als pròxims dies una reunió entre veïns, Guàrdia Urbana i Mossos per mirar de trobar solucions, informació que confirmen des de l’associació de veïns.

Per altra banda, el veïnat ha alertat també que en aquesta zona hi ha tràfic i consum de drogues. Preguntats sobre aquesta qüestió, fonts de l’Ajuntament informen que el dia 3 de maig hi va haver una operació conjunta entre Mossos i Guàrdia Urbana per desarticular un narcopis del carrer Viñeta, adjacent a la plaça Canalejas. L’operatiu es va saldar amb dos detinguts, acusats de tràfic d’estupefaents, i amb la intervenció de basuco –una droga barata i molt tòxica–, diners en efectiu i una balança.

Així i tot, aquestes mateixes fonts assenyalen que la plaça no és un punt calent pel que fa a la venda i consum de drogues, i confirmen que des del gener la Guàrdia Urbana ha rebut dues trucades avisant de l’ocupació d’un local i per una discussió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram