LHECP Consell Esportiu

González, als micròfons, acompanyada de Laura Alzamora i Núria Lozano, regidores dels comuns. Foto: LHECP

El grup municipal de LH En Comú, que està personat com a acusació popular en el cas de presumpta corrupció del Consell Esportiu, demana sis anys de presó per a l’extinent d’alcaldia Cristian Alcázar, que va dimitir fa uns dies després que la fiscalia li demanés quatre anys per presumptes delictes d’estafa contra la Seguretat Social i per haver pactat suposadament de manera fraudulenta l’acomiadament de Cristóbal Plaza com a director de l’ens esportiu el 2016.

En aquest sentit, els comuns van presentar divendres l’escrit formal d’acusació i sol·licitud d’obertura del judici oral davant l’Audiència, contra Alcázar i Plaza, en el marc de la peça separada per l’acomiadament del segon.

En el cas d’Alcázar considerem que, a més de presumpta estafa i delicte contra la Seguretat Social, n’hi ha un de possible malversació de fons públics”, va explicar la portaveu de LH En Comú, Ana González. De fet, els comuns entenen que, com a tinent d’alcaldia, Alcázar coneixia la data en la qual es percebia la subvenció per part de l’Ajuntament i que sabia quan disposaria dels diners perquè Plaza cobrés la indemnització.

Demanen que Marín sigui citada a declarar

Per altra banda, els comuns, a través del seu advocat, han sol·licitat que l’alcaldessa, Núria Marín, sigui citada a declarar. En aquest sentit, LH En Comú assenyala que hi ha hagut avenços en la investigació que podrien revelar “extrema fluïdesa” de les relacions entre Marín, Plaza i Alcázar.

“La nostra ciutat no es mereix l’ombra de corrupció que planeja sobre ella”, va lamentar González en sortir de presentar l’escrit formal d’acusació contra Plaza i Alcázar. A més, la portaveu dels comuns va reclamar a Marín que doni explicacions i va avisar que arribarien “al fons de l’assumpte”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram