Cuina Ciutat Comtal

Imatge d’una de les cuines afectades. Foto cedida

“Hem arribat al límit del mal viure”. Així de contundent es mostra Mónica Domínguez, veïna dels Blocs Ciutat Comtal, en declaracions a Línia LH sobre la situació d’urgència que viuen. I no és per a menys, atès que vuit blocs d’aquesta zona de Sant Josep estan apuntalats per deficiències en l’estructura.

El deteriorament va començar fa uns anys, després que es detectessin fuites d’aigua i despreniments. Els arquitectes van determinar que hi havia vuit blocs amb problemes. Per evitar mals majors, l’estiu del 2020 es va procedir a apuntalar alguns edificis, tant els vestíbuls com els pisos més afectats. Era una solució d’urgència, provisional, però ara per ara els veïns temen que es converteixi en definitiva. “Hi ha veïns que tenen entre sis o vuit puntals al lavabo o a la cuina, no es poden ni dutxar ni obrir armaris”, denuncia Domínguez, que avisa que els veïns estan “farts” i que hi ha el risc que algú en pugui treure algun.

Les obres per solucionar les patologies –entre les quals hi ha un ciment aluminós– estan pressupostades en 200.000 euros, el que tocaria a uns 20.000 euros per veí, una quantitat “impossible” de pagar per a molts inquilins, recorda Domínguez. L’Ajuntament va encarregar un informe a la Universitat Politècnica (UPC) sobre els riscos estructurals, en el qual s’assenyala que els blocs són de construcció “senzilla”, i elaborats amb materials que ofereixen poca durabilitat.

Ara els veïns estan a l’espera d’una segona fase de l’informe, que encara no ha arribat. “Els pisos fan soroll, no es fàcil viure en pisos que penses que puguin caure”, alerta Domínguez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram