Arbre Nadal Blocs Florida

L’arbre forma part de la decoració nadalenca del barri. Foto: Línia LH

Fa quatre dècades, dos veïns dels Blocs Florida, Vicente Contreras i Jesús Antequera, van plantar un avet a la plaça dels Blocs número 9 perquè donés vida al barri. Era un arbre que li havien regalat a Contreras –que aleshores treballava a la Fira de Mostres de Barcelona– per Nadal i que havia instal·lat i decorat a casa seva juntament amb els seus nou fills.

Ara, 40 anys més tard, l’Ajuntament ha decidit que formi part de la decoració nadalenca del barri. La idea, segons informen des del consistori, va sorgir quan representants de la regidoria del Districte sortien d’una reunió amb els veïns i veïnes del barri i van adonar-se de la presència de l’avet. Va ser en aquell moment que van pensar que seria bo adornar-lo i posar-li llums.

Fa 20 metres d’alçada i des de fa uns dies ja llueix, coronat per l’estrella de Nadal que un net d’en Vicente, Cristian Romero, va ajudar a col·locar conjuntament amb els operaris municipals.

Acte de record

El record de Contreras, que va morir fa 21 anys, va ser més viu que mai a l’acte de record que es va celebrar el 30 de novembre, al qual hi van anar un seu nebot, José Antonio Contreras, i Antequera. “És una alegria, l’arbre ja supera en alçada els blocs”, va dir Antequera en declaracions a LH Digital.

Van estar acompanyats per la regidora de Districte, Lola Ramos, i l’alcaldessa, Núria Marín, que va expressar que l’arbre és “reflex de l’esperit de lluita i reivindicació dels Blocs Florida”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram