Participants de l’encartellada per reivindicar el valor patrimonial de la font de la Plaça Espanyola de l’Hospitalet. Foto: Defensem el Castell de Bellvís

Defensem el Castell de Bellvís ha posat en marxa una campanya per reivindicar el valor de la font de la Plaça Espanyola de l’Hospitalet. L’entitat feia temps que volia engegar una iniciativa d’aquesta mena, per sensibilitzar els veïns i veïnes de l’Hospitalet del valor d’aquesta font centenària. El col·lectiu recorda que la font es va construir el 1905 i que després es va començar a urbanitzar la plaça, convertida en centre neuràlgic del barri. Per això s’ha iniciat una encartellada per reivindicar el valor patrimonial de l’estructura i es va fer un acte per iniciar la difusió de la campanya.

Malauradament, aquesta iniciativa arriba dies després que una de les piques de la font s’hagi tornat a trencar. Segons expliquen testimonis dels fets, un individu va col·locar un petard que va esberlar la peça de pedra. Una situació similar va passar fa dos anys, també pels volts de Sant Joan. Llavors, l’entitat ja va reclamar a l’Ajuntament que millorés la protecció de l’espai. L’any passat es va evitar l’incivisme col·locant tanques al voltant de la font des de dies abans de la revetlla. Aquesta vegada el govern de Núria Marín també tenia previst fer-ho, però lamentablement no es va fer a temps. De fet, ara la font torna a estar protegida per tanques, però ja té una de les peces malmeses i s’haurà de reparar de nou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram