Salut vacuna els majors de 80 anys dels barris del sud de l’Hospitalet a l’hotel SB Plaza Europa. Foto: ACN

L’Associació de Veïns Independent de Bellvitge (AVVIB) demana al govern de Núria Marín i al Departament de Salut que la vacunació dels majors de 80 anys del barri de Bellvitge es faci en un edifici públic de la zona. L’entitat explica que al barri hi viuen 2.046 persones més grans de 80 anys, que el converteix en un dels barris més envellits de l’Hospitalet. A més, remarquen que moltes d’aquestes persones tenen problemes de mobilitat de diferents graus. Per això consideren que la vacunació s’hauria de fer en un edifici públic del barri, al CAP o en un altre equipament, com ja es fa en altres zones de la ciutat.

Els veïns i veïnes de la zona sud de la ciutat han d’anar a vacunar-se a l’hotel SB Plaza Europa. Salut ha fet servir aquest establiment des de l’inici de la pandèmia per diferents usos, per exemple perquè els professionals poguessin descansar i no haver d’anar a casa seva, reduint el risc de contagiar els seus familiars. Ara és un punt de vacunació per a persones de risc i personal imprescindible com professors, policies o bombers.

L’hotel està ubicat al carrer Ciències, darrere del Granvia II, a tocar del límit amb Barcelona. Per això, l’AVVIB considera que la vacunació de gent gran s’hauria de fer més a prop del barri i en un espai públic, per no destinar diners públics a salvar un negoci privat. Però des de Salut recorden que els equips de vacunació es desplacen a domicili per la gent que no es pot desplaçar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram