Núria Marín i altres responsables polítics han estat citats a declarar el 9 d’abril pel cas sobre la gestió econòmica del Consell Esportiu. Foto: Pau Massip

La comissió que analitzarà la presumpta malversació i prevaricació en la gestió econòmica del Consell Esportiu de la ciutat ja s’ha posat en marxa. Dimecres 3 de febrer es va celebrar la primera trobada, en què van participar membres de tots els grups polítics amb representació al Ple. Una primera presa de contacte cordial que va servir, bàsicament, per establir el funcionament de la comissió, així com per començar a traçar les línies mestres de les funcions que ha de tenir. Un dels acords és que se celebrarà mensualment, a principis de mes.

Des d’Esquerra Republicana, impulsors d’aquesta comissió després de fer la petició dues vegades a través d’una moció al Ple, es va demanar que el Consell entregui tota la informació sobre la gestió econòmica de l’entitat. Els republicans expliquen que ho han exigit en repetides ocasions i que encara no l’han rebut i esperen que la comissió serveixi per agilitzar els tràmits. El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, lamenta a Línia L’H que “la comissió no hagi començat a funcionar abans” i recorda que ja van fer la petició a finals de juny, quan va esclatar el cas, però llavors el PSC i Ciutadans s’hi van oposar. Al Ple de desembre ho van tornar a proposar i, aquesta vegada, tant el grup de Núria Marín com els taronges ho van acceptar.

Els comuns coincideixen amb els republicans a lamentar la lentitud del govern de Núria Marín a l’hora d’acceptar i posar en marxa aquesta comissió. En aquest sentit, la portaveu de l’Hospitalet en Comú Podem, Ana González, es manté a l’expectativa sobre l’evolució de la comissió. “La comissió demanarà tota la documentació que es consideri necessària, llavors sabrem la disposició real del govern a participar i entregar la informació”, remarca.

A més de la documentació, tots els representants també van aprovar que hi hagi un seguit de compareixences dels implicats en aquest cas. Tot i que encara no s’han posat noms sobre la taula, segons ha pogut saber aquesta publicació les sol·licituds seran molt similars a les que es van fer a la comissió d’Afers Institucionals del Parlament, on es va demanar la presència de l’alcaldessa Núria Marín, del primer secretari del PSC de la ciutat i segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, de l’exregidor Cris Plaza i del regidor Jaume Graells.

CITA ALS TRIBUNALS
“No he parlat mai amb Figueras sobre aquesta qüestió”. És el que va dir l’alcaldessa Núria Marín durant una roda de premsa a la Diputació, administració que presideix. Els periodistes li van preguntar sobre la relació entre ella i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, també implicat en el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Sobre la decisió de la jutgessa d’autoritzar l’accés al mòbil de Marín per poder veure’n el contingut, l’ACN recull que l’alcaldessa va expressar que “confia” que no es publiqui cap conversa personal i només surtin a la llum els missatges relacionats amb el cas, a diferència del que ha passat en casos amb polítics independentistes implicats.

Tant Marín com Figueras són dues de les persones citades a declarar al jutjat número 2 de la ciutat el pròxim 9 d’abril. La jutgessa els investiga per malversació de fons públics, omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental. La magistrada creu que hi ha indicis que, almenys els últims quatre anys, membres de la directiva del Consell i de l’Ajuntament, “en connivència amb el director, anomenat secretari anteriorment, haurien disposat amb afany de lucre i de forma indeguda i fraudulenta dels fons d’aquest organisme, falsejant o alterant documentació de l’entitat per ocultar els fets i donar-li l’aparença de legalitat”, segons l’ACN.

ERTO ALS TREBALLADORS
Paral·lelament, l’ens ha reduït un 70% la jornada dels seus treballadors a través d’un ERTO. Aquesta és la situació des de principis de mes dels sis empleats que formen actualment la plantilla del Consell Esportiu, tal com va avançar L’HDigital. A l’aturada de les competicions per la pandèmia cal sumar-hi la congelació d’una subvenció de 114.000 euros que havia d’aportar la Generalitat per organitzar activitats de dinamització de l’esport escolar.

Els treballadors creuen que aquesta transferència ha quedat frenada per la implicació de Figueras en el cas i temen que això, sumat a l’aturada de les competicions escolars per culpa del coronavirus, pugui posar en perill la viabilitat del Consell Esportiu i que aquest expedient temporal, que redueix la seva jornada a 12 hores setmanals, s’acabi convertint en un expedient d’ocupació definitiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram