El sector de la restauració és un dels més afectats. Foto: Lluís Sibils / ACN

L’atur no para de créixer a la ciutat. El gener es va tancar amb 19.488 persones apuntades a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya. Això significa que durant el primer mes de l’any 645 veïns i veïnes es van quedar sense feina. Una xifra que no ha parat de créixer durant tot el 2020, tal com revela l’Informe sobre la conjuntura econòmica elaborat pel Fòrum Empresarial del Llobregat.

Aquesta entitat explica que el desembre del 2019 hi havia 13.921 persones a l’atur, mentre que el desembre de l’any passat n’hi havia 18.843. Això significa que, durant el 2020, l’any de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, a la ciutat s’han quedat sense feina 4.922 persones. Des del 2012, quan encara es patien les conseqüències de l’esclat de la bombolla immobiliària, no es registraven unes xifres tan altes d’aturats a la ciutat.

A més, en aquestes dades no hi apareixen les persones afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). L’Hospitalet és la quarta ciutat de Catalunya que més n’ha presentat, un total de 2.313 expedients. Segons les últimes dades recollides, aquesta situació afectaria més de 15.600 persones, sent els sectors del comerç i l’hostaleria els més afectats.

PETITES AJUDES
L’Ajuntament ha anunciat que a principis de mes va arrencar la segona edició del programa UBICAT, un projecte destinat a la inserció laboral de persones vulnerables que tenen dificultats per accedir al mercat laboral. Se’n beneficiaran 85 persones, que rebran formació tècnica i sociolaboral, així com acompanyament emocional.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram