El nou tanatori d’Àltima a la ciutat, inaugurat al desembre. Foto: Ajuntament

L’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) va imposar multes per valor d’1,7 milions d’euros a l’Ajuntament, als hospitals de Bellvige, General i Duran i Reynals i a la funerària Àltima per establir “un sistema de monopoli funerari” a la ciutat i impedir que altres empreses del sector accedissin als hospitals de L’H per fer-se càrrec dels cadàvers, tot i tenir el permís de les famílies.

En concret, les multes són de 800.000 euros per a Àltima, 500.000 per al consistori, 300.000 per a l’Hospital de Bellvitge, 100.000 per al Duran i Reynals i 25.000 per a l’Hospital General.

L’Ajuntament, en aquest sentit, va interposar un recurs contenciós administrariu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat 5 de febrer que ja ha estat admès a tràmit, tal com han informat fonts municipals a Línia L’H. Per la seva banda, Àltima Serveis Funeraris també informa que ha presentat un altre recurs contra la sanció.

L’Acco va obrir un expedient l’any 2011 arran de la denúncia de l’empresa Serveis Funeraris Esteve, de Sant Sadurní d’Anoia, contra Serveis Funeraris L’Hospitalet i Baix Llobregat (SFH), que formava part de Serveis Funeraris Integrals, actualment, grup Àltima. La funerària de Sant Sadurní, segons el text de la resolució, no va poder recollir un difunt de l’Hospital de Bellvitge i traslladar-lo fins al seu lloc d’inhumació. Segons el document, l’hospital hauria informat que “l’única empresa funerària amb autorització de l’Ajuntament per recollir difunts era SFH”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram