Iman Aisa és la nova regidora del PSC al Ple de l’Hospitalet en substitució de Cris Plaza. Foto: Aj. de l’Hospitalet

El Ple va donar llum verda a la moció presentada per Ciutadans per reduir la presència de càrrecs polítics a la direcció del Consell Esportiu de l’Hospitalet. El text dels taronges va rebre el suport del PSC i del PP. En canvi, Esquerra Republicana i En Comú Podem l’Hospitalet es van abstenir. Per Ciutadans, “cal alliberar de la tutela política qualsevol entitat de la ciutat, perquè puguin actuar de forma autònoma”.

Així doncs, PSC i Ciutadans van aprovar que l’Ajuntament redueixi al mínim legal els representants que ha de tenir a la comissió directiva de l’entitat, dedicada a fomentar la pràctica de l’esport entre els joves. A més, aquests representants deixaran de ser càrrecs polítics com fins ara i, segons el que es va aprovar en la moció, seran tècnics escollits pel govern de Núria Marín.

Aquesta proposta és la que va portar els comuns a abstenir-se. La regidora Núria Lozano va explicar que “els tècnics tenen uns caps que són polítics. I les irregularitats en la gestió tenen com a protagonistes càrrecs municipals”. Per tant, amb el funcionament que van aprovar els taronges i el grup de Núria Marín no es resoldria la situació que va provocar l’entrada de la Policia Nacional a la seu de l’entitat per buscar documentació que acredités els delictes denunciats pel regidor Jaume Graells.

De fet, el portaveu d’Esquerra Republicana, Antoni Garcia, va considerar que “és positiu que hi hagi presència de l’Ajuntament al Consell”, i va remarcar que “el problema és quan s’utilitza per beneficiar-se personalment”, perquè “això és corrupció”. Per això els republicans van abstenir-se.

ARRENCA LA COMISSIÓ MUNICIPAL
Durant el debat de la moció també es va saber que es posa en marxa la comissió municipal que analitzarà el cas. El Ple va aprovar la creació d’aquesta comissió a proposta d’Esquerra Republicana al Ple de desembre, després d’un canvi de posició del PSC, que el juliol hi van votar en contra i el mes passat van decidir acceptar-la.

Els ressons del cas del Consell Esportiu, que investiga les presumptes irregularitats en la gestió econòmica de l’entitat i que ha acabat amb l’alcaldessa Núria Marín i el segon tinent d’alcalde i secretari del PSC de la ciutat, Cristian Alcázar, imputats, també van marcar l’inici del Ple. De fet, Esquerra Republicana i En Comú Podem van tornar a demanar la dimissió dels dos càrrecs per la seva relació amb el cas.

Sobre els canvis, Maite Revilla va assumir oficialment el càrrec de regidora del districte de Bellvitge i el Gornal i Iman Aisa va prendre possessió del càrrec de regidora del Ple sense cartera. Les dues assumeixen aquests càrrecs com a substitutes de Cris Plaza, que va renunciar el desembre per la seva implicació al cas del Consell Esportiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram