L’Hospital de Bellvitge és l’únic centre de tot l’Estat que participa en aquest projecte. Foto: Hospital de Bellvitge

Fer servir la intel·ligència artificial per millorar l’atenció als malalts de Covid ingressats a les UCI. Això és el que farà l’Hospital de Bellvitge, l’únic centre de tot l’Estat que participarà en un projecte europeu que desenvoluparà un sistema intel·ligent per ajudar a prendre decisions als metges i que comptarà amb 4,9 milions d’euros de pressupost.

Una aplicació analitzarà les dades dels instruments de monitoratge assistencial, els canvis fisiològics dels pacients, els medicaments que se’ls hi administri i els esdeveniments mèdics crucials. L’objectiu és que el sistema ajudi als professionals a prendre decisions més ràpidament i que aquestes siguin més beneficioses per als pacients. Pel doctor Rafael Máñez, cap del Servei de Medicina Intensiva, investigador de l’IDIBELL i un dels líders de l’estudi: “s’han d’optimitzar tots els processos i la combinació de la intel·ligència artificial amb el criteri del metge” pot ajudar a “prendre la millor decisió per a cada malalt”.

La feina per frenar la pandèmia també s’està fent des dels CAP, com per exemple el de Gornal, que des de l’octubre és una Unitat de Notificació i Seguiment Covid per tota l’àrea metropolitana Sud de l’ICS. Des del centre s’ha fet el seguiment de més de 6.000 persones a qui se’ls ha comunicat els resultats de les proves PCR que s’han fet i se’ls ha fet el seguiment en cas de ser positiu.

Multa a l’ICS per la mort d’una dona

Salut ha sancionat l’ICS perquè l’Hospital de Bellvitge no va enviar als jutjats l’informe mèdic de la dona que va morir assassinada pel seu marit ara fa un any al Prat. La víctima va anar al centre el juny del 2019 amb una costella trencada després de ser apallissada per l’home.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram